Statistiek

Online: 1
Gasten: 1
Bekende: 0
Главная » 2011 » Maart_Март » 18 » Russische banja (banya)
16:16
Russische banja (banya)
Typisch Russische Banja (баня Cyrillisch) is in de Slavische naam van een badhuis.

Traditioneel, in Rusland de Banja met een houtkachel verwarmd. Het is uitgerust met een temperatuur van ongeveer 80 tot 100 ° C net zo heet als de Finse sauna. Er zijn thee met veel water op de hete stenen van de kachel gegeven regelmatig, dus een hoge luchtvochtigheid wordt bereikt en de warmte nog steeds heeft een grotere impact. 
Evenals de sauna en de Banja is gebouwd van hout, maar soms komen met een "eerste verdieping" binnen. Idealiter zou de Banja bestaat uit drie kamers: de warm/Dampruimte, een wasruimte en een relaxruimte.

Einde van een bezoek aan Banja
In de wasserij is afgespoeld met koud en warm water, die vervolgens loopt door spleten tussen de planken. verwarmd worden in de authentieke Banja koud water is beschikbaar in kuipen en aan de vraag van warm water dat wordt gegoten uit een schip dat door Banjaoven. De Banjaoven wordt gevoed vanuit de wasruimte.
De recreatieruimte is soms ook gerelateerd aan het toilet. Klassieke apparatuur is een eenvoudige tafel met stoelen. Hier onderbreek ik tussen de gangen door, en kan worden genoten van hapjes en thee drinken of bier.

Net als in de Finse sauna is ook in het Banja Quästen gebruikelijke, dus jezelf of een ander met bundels doorweekt berkentakken - in het Russisch Wenik - af te snijden van het lichaam, die aangenaam verfrist en stimuleert de bloedsomloop. Als Quästen geur is ook een aangename na berk. Het water uit de emmer waarin de berken twijgjes eerder doorweekt verkregen, terwijl een uitstekende berken infusie , de "Wenik-infuus".
In de zomer duurt het voor de Weniks vaak verse takken, in de winter, berken twijgjes worden gebruikt, die in de zomer en gedroogd voor gebruik, geweekt in warm water opnieuw. Het is belangrijk dat de bladeren aan de takken, want de korting is eveneens pijnlijk anders als een berk.

In Rusland, soms zelfs alcoholische dranken , waar het water gegooid, bijvoorbeeld wodka of bier . Gebrouwen bier op de infusie een sterke geur , die doet denken aan het brood.
In Rusland, strikt gescheiden naar sekse, is er ofwel hun eigen kamers voor mannen of vrouwen, of hebben verschillende openingstijden.
Een bezoek aan een banya verbetert de bloedsomloop en spierspanning te voorkomen. Mensen met een ontsteking, met acute infectieziekten, hart-en vaatziekten, met veneuze trombose of spataderen is echter van een bezoek aan een Banya, een hammam, een sauna of een stoombad aanwezig zijn.
Просмотров: 549 | Добавил: biotherapie | Теги: banya, workshops | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Agenda
«  Maart_Март 2011  »
Ma_ПнВтСрЧтПтСбZo_Вс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031